Nailfie – Hur tar man perfekta bilder på sina naglar?


Nailfie är den senaste trenden när det gäller selfies, det vill säga bilder man tar på sig själv. Den här gången ska vi inte ta bilder på våra ansikten, utan på våra perfekta manikyrer. Det har visat sig att det inte är så lätt som man kan tro att ta en perfekt nailfie. Hur tar man en perfekt nailfie? Jo, du behöver bara följa ett par enkla tips.

#1 Välj rätt plats och tidpunkt

För att ta en perfekt nailfie behöver du mycket ljus, för ljuset är nyckeln till alla fotografier. Det viktigaste är att hitta en bra plats med gott om ljus. Det bästa är om du får dagsljus som kommer bakifrån, det vill säga bakom våra ryggar.

#2 Hitta rätt bakgrund

Att välja rätt bakgrund för våra händer är en viktig faktor, för om vi väljer för många monster eller en ointressant bakgrund kommer naglarna inte att se bra ut. En nailfie bör tas mot en bakgrund som ger en fin kontrast till hudens färg och naglarnas färg. Ett universellt val kan vara en neutral bakgrund. Om du vill prova något mer komplext behöver du vara mycket kreativ och ha en stark estetisk ådra.

#3 Välj originell rekvisita

Det här är förstås inte obligatoriskt. Vi kan visa upp vår manikyr på ett fördelaktigt sätt genom att bara visa upp våra händer, men kom ihåg att god rekvisita kan underlätta en perfekt nailfie. Du kan visa upp naglarna mot en kuvertväska, genom att vila en hand mot höften, eller genom att hålla i en frukt eller en flaska nagellack.

#4 Öva på posering

Hur konstigt det än kan låta är det inte så lätt att låta händerna se både naturliga och slanka ut på en nailfie. Det är mycket enklare om vi använder rekvisita, men genom att prova oss fram och öva kan du lära dig hur du ska göra utan rekvisita. Det är viktigt att höja händerna innan varje foto och låta blodet cirkulera genom dem – på så sätt undviker vi att huden rodnar och blir missfärgad.

#5 Öva på bildserier

Inte ens proffsen kan ta den perfekta bilden på första försöket. Träna upp din förmåga genom att ta många bilder ur liknande vinklar, samtidigt som du självklart har alla föregående tips i åtanke. Det hjälper om din kamera har en funktion som tar flera bilder på samma gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *