Var du en rökare? Kontrollera hur man blir av med hudfel orsakade av denna dåliga vanor!

Du har kanske märkt att varje gång du tar en cigarett känner du lider av det nästa dag eller någon annanstans på ditt ansikte. Jag skulle vilja hjälpa dig att bli av med det. Det som orsakar en rökares hudproblem är utsöndringen av kemiska eller toxiska ämnen som cigaretten innehåller. Så, om du är en rökare, eller känner någon som är det, rekommenderar jag att du tar reda på hur man tar bort hudfel orsakade av denna dåliga vanor. I den här bloggen kommer jag att dela med mig av några bra tips som kan bidra till att förhindra eller ta bort rökares hudproblem.

Varför röka orsakar hudproblem?

Cigaretter innehåller uppemot 7000 olika syntetiska ämnen, inklusive tobaksrök som är en kombination av gifter och gifter. När man röker bildar dessa ämnen molekyler som en person kan ta in genom andedräkten eller genom huden. Oavsett om du håller en cigarett i handen, röker eller andas in röken direkt från andra, kommer syntetiska ämnen att tränga in i huden. När de gör det, skadar de celler och kan leda till att det bildas finnar, försämring av hudens färg eller förlust av elasticitet och fastighet som orsakar ålderstecken och rynka. Cigaretter som rökes i stora stim kan också bli orsaken till problem med rödhet och torrhet. Det som är ännu värre är att rökande människor tenderar att få sämre resultat från hudvårdsbehandlingar.

Hur man tar bort rökares hudfel

För att uppnå det bästa resultatet för att ta bort hudfel orsakade av rökning rekommenderar jag att följa några enkla steg:

  • Sluta röka – det är mycket viktigt att sluta röka om du vill att dina hudproblem ska försvinna. Oavsett om du ersätter din vanliga cigarett med en elektronisk eller bara bestämmer dig för att sluta helt, detta är en av de bästa sätten att ta bort hudfel orsakade av denna dåliga vanor.
  • Regelbunden hudvård – det är mycket viktigt att regelbundet se till att hålla din hud ren och vårdas som om det var någon annan del av kroppen/li>
  • Ha lämpliga kostvanor – Du bör äta hälsosam mat som är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Ät också mycket frukt och grönsaker för att ge huden den näring den behöver.
  • Ta hudvårdsprodukter – För att uppnå bästa resultatet bör du använda produkter som är designade speciellt för att ta bort de olika tecknen av hudfel som rökning orsakar. Se till att produkterna som du använder sticker 45 minuter innan du tvättar av dem med varmt vatten. Dessa produkter kommer att ta bort giftighet som är fast i huden.
  • Använda en fuktighetskräm – utöver att ta bort giftiga ämnen måste du också fukta huden för att förhindra torrhet. Det är därför det är viktigt att regelbundet använda en fuktighetskräm. Så snart du sluta röka, du bör börja använda det.
  • Använda dag- och nattkräm – dagkräm är mycket viktigt att förhindra att huden utsätts för solen skador. Använd en dagkräm med solskyddsfaktor 20 eller högre. Dessutom bör du använda en nattkräm med vårdande ingredienser som kan hjälpa huden återhämta sig nattetid.

Det är alltid en bra att ha en bra hudvårdsrutin. Det är även mycket viktigt att alltid hålla din hud fuktad och skyddad från solens strålar om du vill att det ska kännas och se bra ut. Genom att följa dessa tips, hoppas jag att du kommer att se resultat inom några veckor.

Hur man förhindrar rökares hudfel

Viktigast av allt, för att förhindra rökares hudproblem, bör du sluta röka helt. Förutom att ta bort hudproblem som rökning orsakar, kommer det att skydda dig från många andra allvarliga sjukdomar som lungcancer, hjärt-kärlsjukdomar eller stroke.

För att skydda din hud från yttre skador, rekommenderar jag att du skyddar den från solen och använder en solkräm med hög solskyddsfaktor, använd inte attan och rök inte. Också, försök att dricka mycket vatten för att hålla huden hydrerad och fuktig.

Du bör också hålla dig till en hälsosam kost för att ge huden näringsämnen den behöver. Varje dag bör du äta fyra portioner grönsaker och frukter, fyra portioner proteiner, fyra portioner kolhydrater som är lätt att ta upp, tre portioner mejeriprodukter, eller vegetariska motsvarigheter, samt en mindre mängd fett.

Slutligen, det är mycket viktigt att du tar hand om din hud på ett sätt som tar hänsyn till om du är en rökare. Använd produkter som är speciellt designade för rökare, så att de inte irriterar huden eller försämrar problem som har orsakats av giftiga ämnen som finns i cigaretten. Dessutom bör du använda en fuktighetskräm och en dag- och nattkräm och undvika exponering för solen.