Trender 2016 – Jeans är tillbaka

Den som följt modetrenderna under de senaste åren vet hur omväxlande trenderna kan vara. En av fördelarna är att modet kommer tillbaka, om och om igen. Kasta inte bort förra säsongens kläder, för nästa år kan de ta alla modevisningar med storm igen. Under den kommande våren är vi glada över att denim är tillbaka!

Denim passar förstås under nästan alla säsonger, för det är svårt att radera ut materialet ur vårt medvetande. Det används dock oftast som en accessoar, men ibland – som under den kommande säsongen – dominerar det vår stil. Under den kommande våren är denim tillbaka i nästan alla former – byxor, shorts, tunikor, skjortor, kjolar och till och med klänningar. Man kan säga att ju mer denim under 2016, desto bättre är det.

Vilka jeans ska vi ha nästa säsong?

Denimbyxor är ett obligatoriskt inslag i alla garderober. De är smidiga och finns i många stilar, med många olika modeller. Förra säsongen var åtsittande jeans med elastiska fibrer och smalare ben, så kallade skinny jeans, helt rätt. I vår lämnar vi dem bakom oss och fokuserar på lösa jeans, som inte är töjbara. Det är också helt rätt med byxor med raka ben och boyfriend jeans, fast utan de många hålen. Våren 2016 handlar om en mer stilfull version av jeans, som är mer elegant än de på förra årets modevisningar. En fortsatt trend är vintagejeans och mammajeans – med högre midja, bredare höfter, och ben som smalnar av.

Vad mer än långa jeans?

Allt i denim, men med ordentlig skärning. En stor hit är blåställ med sandaler, kilklackar, eller höga klackar med en T-shirt i bomull. Det här är en obligatorisk stil i vår. Shortsen bör ha en högre midja för att framhäva din midjelinje. Detsamma gäller denimkjolar, som kommer dominera gatorna i vår – helst med hög midja i alla olika längder. Det mest populära förväntas vara kjolar i parallellskärning, som på 70-talet. Du bör ha minst en denimskjorta i garderoben, med korta eller långa ärmar, och en denimkappa eller jacka. I det här fallet är det bara din fantasi som sätter gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *