Sminktrender för våren – sommaren 2016

Under våren och sommaren 2016 kommer den främsta sminktrenden vara… brist på perfektion. Detta märks främst i ögonsminkningen och appliceringen av eyeliner eller ögonskugga. En klassisk rak linje på ögonlocken blir långsamt omodernt, och ersätts av tjocka, oregelbundna och extravaganta linjer i olika färger. Modet tas istället över av fläckar och prickar i ögats yttre hörn och på ögonlocken. Uttrycksfulla linjer kan målas precis under ögonbrynsbenet och i ögats veck.

2016 kommer domineras av matta läppar. Vi kan glömma glansiga eller skimrande partiklar i läppstift. Den senaste trenden handlar om brist på glansiga läppar, som istället målas med läppstift i intensiva färger. Vi kan förvänta oss att den så kallade ombréeffekten tar över läpparna igen. Året kommer att domineras av röda, mörkröda, blå och guldfärgade nyanser som passar perfekt ihop med diskret ögonsminkning och så kallad ”no make-up”.

En annan nyhet under våren/sommaren är mycket långa fransar. Det handlar inte bara om individuella falska fransar eller remsor. Vi kan måla ögonfransar med eyeliner eller svart penna. Det ger oss möjlighet att skapa alla slags former och storlekar på de nya fransarna. Om vi bestämmer oss för att skaffa långa, svarta och intressanta fransar måste resten av vår sminkning tonas ner.

Svarta fransar ser bra ut ihop med nästa trend för 2016, nämligen svart ögonskugga. Den kan appliceras på ögonlocket eller ovanför vecken som linjer eller stora prickar. Vi kommer även sminka ögonen i en Bollywoodstil eller rockstil. Det vilda utseendet kan få en mjukare effekt med lite brokad och pigment som appliceras i ögats inre hörn.

Våren och sommaren är rätt tid för intensiva och saftiga färger. Samma sak gäller smink. Under 2016 är den mest moderiktiga sminkningen: blått, celadon och rosa nyanser. Utseendet bör påminna och fräschhet, energi, nöje och vårens klimat. Det här är en sminkstil som definitivt passar modiga tjejer.

En av de mer intressanta sminktrenderna är brokad på ögonlocket. Vi kan använda eyeliner eller ögonskugga för att få ett färgglatt och trendigt utseende. Brokaden bör appliceras på hela ögonlocket och ovanför det, längs franslinjen eller i ett av ögats hörn. Om vi bestämmer oss för att köpa den här kosmetikan bör vi även investera i en bra sminkborttagning, som tar bort alla små partiklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *