Så här gör du dig redo för sommaren: en praktisk fotvårdsguide för varje tjej

Sommaren är en av de roligaste årstiderna på året, men den kan också medföra ett antal problem som du måste formulera. Att försöka hålla fötterna trötta och glamorösa inför sommarsaolens krav är ett utmanande föredöme, så detta inlägg kommer att fokusera på några inspirerande tips för att hjälpa dig att uppnå dina idealiska fotvårdsrutiner och sedan vara redo att njuta av sommaren som en charm.

Att ta hand om torra och skadade fötter

Årstidsmässig förändring särskilt övergången från vår till sommar kräver att du tar bättre hand om huden på dina fötter, eftersom torra fläckar, skor som för stora eller som är för trånga, eller det faktum att du har levt ett aktivt liv kan leda till problem. Även om det kan vara ett annat försök för dig att ta hand om fötterna, den bästa medicinen är vanliga fotvårdsrutiner.

För att få bort torra skalar är det viktigast att ta ett varmt bad med en milt schampo. Detta hjälper till att mjuka upp huden och gör det lättare för att hålla den fuktad. Avluftning är väldigt viktig under regelbunden fotvård för att förhindra att det byggs upp ett överskott av hud. Rengöring något så enkelt som att borsta tånaglar och ta bort hud från mellanrummet är också viktigt. Att raka och trimma tånaglarna är också en nödvändig föreskrift för att hålla dem friska och låta dem se bra ut.

För att behandla extra torr och sprucken hud på fötterna är en fotkräm ett måste. De kan köpas på apotek eller sätta ihop hemma. Låt inte fotkräm som du använder sitta på fötter under lång tid (t.ex. hela natten) om du inte föredrar. För att förhindra allergiska reaktioner, applicera krämen som exfolierande två eller tre gånger i veckan. För att få bästa resultat rekommenderar vi att använda fotkräm som innehåller naturliga ingredienser.

Hur man gör fötterna Friska

För att behålla fötterna friska, bör du komma igång med några grundläggande, regelbundna rutiner som passar din livsstil. För att börja med, bör du tvätta fötterna varje gång du kommer ur skorna. Som ett andra steg kan du ha en periodisk pedikyr efter att ha lagt in fotgelen. Det är även mycket viktigt att du tillvaron kall fuktig miljö. Innan du går ut för att vara utomhus kan du använda en speciell fotkräm som innehåller SPF. Användning av anpassad skor som tillåter fötterna att andas och inte klämma dem är också en helt nödvändig ingrediens.

Du bör också se till att dina fötter får regelbundna pauser. Fördjupning och värme pauser är också skräddarsydda att förhindra utmattning och trötthet som är vanligt när du bär skor under långa perioder. Pröva att sätta hjul på skorna, eller att slappna av med en annan fotvårdsrutin som sagt tidigare.

Trening- och behandlingsÖvningar

Fotövningar är ett annat mycket effektivt sätt att förbättra fotens cirkulation. Tre av de mest populära övningarna du bör försöka är att dras med tår, knyta bokstäverna med tårna, och doppa fötter i kallt vatten. Båda är lika viktiga.

Du bör också inkludera aromatiska terapier som örtbad och fotsalens i din rutin för att hålla fötterna friska. Dessa bad hjälper till att lösa upp muskelspänningar, särskilt vid ansträngande dag när du föreskrifterna har gått med samma skor ett stort antal timmar. En blandning av kamomill, lavendel och salvia är ett exempel på ett skräddarsytt örtbad som hjälper till att slappna av fötterna.

Allmänna Fotvård Tips för sommaren

När du väl börjar ta hänsyn även till tånaglarna, fotkrämer, fotsalens och öronringsbad, bör du ta itu med resten av kroppen för att förbereda sig för sommaren. Huvudet överst i listan bör du ha att försöka inte att trampa på skarvar, grus eller annat som kan orsaka skada på huden. Du bör också hålla fötterna torra och fuktiga. Använd en gång om dagen av ett mjukt skum som är färdig att fuktighetskräm din fötter.

Enkel regel med fotvård är att försöka ha rätt skor, skor som passar bekvämt och ser bra ut också. Man bör också välja skor som är luftiga och andas så att huden kan andas.

Sluta inte att glömma att använda träskor för promenader senare på kvällen. Även om du inte tänker gå ute skulle du bära träskor för att bibehålla fotens friska och korrekta form.

Under sommaren, använd lätt fotvårdsprodukter utan att glömma att ha ett par träskor för att förhindra fotens utveckling av infektioner.

Livsmedel som är bra för fötterna

Precis som du bör ha ett bra, hälsosamt kost som hjälper till att förbättra hälsan, bör du också ta med