Japansk manikyr – föryngrande behandling för skadade naglar


Japansk manikyr har varit en del av körsbärsträdens kultur I över 400 år. I början användes metoden bara av japanska aristokrater, sedan av vanliga japaner, och nu sprider sig trenden över hela världen. Namnet är dock en aning missledande, för det är snarare en vårdande behandling än en stylingmetod. Vad är japansk manikyr, och vem är det till för?

Japansk manikyr är en extraordinär behandling med vårdande egenskaper i form av nagellack. Japansk manikyr är cyklisk, och den regelbundna massagen av nagelplattorna är full av vårdande ämnen. Den främsta ingrediensen i den vårdande nagelmasken är pollen som berikats med vitaminer (A, D och E). I sammansättningen för den japanska manikyren finns även kiselpuder från Japanska havet, som innehåller stora mängder keratin. Kombinationen av alla ingredienser ska effektivt vårda och föryngra även de mest skadade naglarna.

Japansk manikyr kan utföras på både män och kvinnor, för den lämnar inga färgrester utan vårdar bara på djupet. Behandlingen utförs på rengjorda nagelplattor och kan utföras av oss själva i hemmets lugna vrå. Hemligheten bakom japansk manikyr är den vårdande metoden att gnugga in pollen. Bivax som har berikats med resten av ingredienserna gnids in i nagelplattorna med en naturlig nagelfil. Engångsbehandlingen bör avslutas med att samla ihop det resterande pudret med mjuka bitar sammet – detta låser fast alla ämnen i nagelplattans struktur.

Effektiv användning av bivax, vitaminer och kiselns vårdande egenskaper ger endast goda resultat om du gnider ordentligt. De synliga effekterna uppstår efter cirka 40 minuters behandling, som bör upprepas fyra gånger under 2 – 3 veckor. Detta är en stor fördel med japansk manikyr, eftersom vanliga vårdande behandlingar måste utföras mycket oftare.

Tyvärr finns det också mycket som talar emot japansk manikyr. Den här metoden måste utföras på väl syresatta naglar. Därför kommer kvinnor som regelbundet bär akryl eller gelé på naglarna inte kunna dra nytta av alla de fördelar som japansk manikyr erbjuder. De behöver ta några veckors paus mellan olika nagelbehandlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *