Den senaste sminktrenden – våren och sommaren 2016


Alla årsskiften för med sig nya sminktrender. Vissa trender förändras medan andra är desamma. Som alltid finns det många saker som förblir som de alltid varit, men det finns ett par överraskningar. Vad kan stylister och sminkartister erbjuder inför våren och sommaren 2016?

Blå penseldrag

Det här är definitivt den mest vågade och konstnärliga detaljen, som introducerades under Chanels modevisning. Ögonen målas i pastellfärg, framför allt blått, och ger ett intryck av glasögon eller en mask. Ögonfransar och konturer målas utan highlighter.

Mjukt himmelsblått

Himmelsblått i en mjukare nyans är ett förslag från Jonathan Saunders och Monique Lhuillier. Pastell och himmelsblått målas runt ögonen eller bara mitt på ögonlocken under 2016.

Pastellgult

Det tredje vågade förslaget kommer från det amerikanska kosmetikamärket MAX. Intensiva färger på hela ögonlocket som domineras av pastellgult, orange, limegrönt, och liknande färger.

Klassiskt röda läppar

Låt dig inte luras: det klassiska blir aldrig omodernt. Rött och vinrött försvinner inte, och är med all rätta drottningen under våren 2016. Matcha stilen med en mer diskret ögonsminkning.

Retroinspirerade ögonfransar

I vår och sommar i år kan vi förvänta oss att retrostilen kommer tillbaka, med fokus på ögonfransarna. Lous Vuittons modevisning demonstrerade den här trenden genom att visa upp falska, tjocka (nästan lite groteska) och långa ögonfransar – ju mer intressant, desto bättre.

Sminka dig som en rockstjärna

Våren 2016 handlar inte bara om pasteller, utan också fokus på ögonen. Metalliskt smink (ögonskuggor i grå och grafitliknande nyanser), starka färger på ögonlocken, och tjock, black eyeliner. Du kan kombinera stilen med en ljus foundation för att få ett blekt ansikte och för att få ögonen att stå ut.

Ett naturligt utseende

Det sista förslaget kommer direkt från Chloes och Guccis modevisningar, och har varit populär under de senaste åren: sminkningen “no make-up”. Om du inte vill vara så vågad kan du välja beige och mjukt bruna pastellfärger. Framhäv ögonen på ett diskret sätt och använd en naturlig highlighter på käkbenen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *