Hur applicerar man ögonskugga?

Du behöver mer än en borste

Verkar det lite konstigt? Det borde det inte göra. När du har gått på skönhetssalong har du säkert märkt att de har flera olika sminkborstar, i alla olika former och storlekar. Hon behöver alla de där borstarna för att applicera, blanda och matcha ögonskuggor. Du behöver dock bara fyra sminkborstar. Med en platt borste applicerar du ögonskugga på ett helt ögonlock. Välj en borste som har samma form som ditt ögonlock. Du behöver även en applikator för att måla linjer på ögonlocket och applicera eyeliner. Håren bör ha en platt eller sned skärning – välj form efter dina färdigheter. En annan viktig detalj i ögonsminkning är att blanda ögonskuggor. Du behöver särskilda borstar med rund topp för detta. Till vecken behöver du en rund borste.

Våt applicering av ögonskuggor

De flesta kvinnor känner inte till det här lilla sminktricket, men det har en otrolig effekt. Färgen blir mycket mer intensiv, och du får ett djupare utseende. Våt applicering ger bäst resultat med en lös eller kompakt ögonskugga. Du kan även använda tekniken för att applicera brokad eller highlighter. Ögonskuggor i kräm kan dock bli flytande och orsaka mer problem än de är värda. Hur utför vi våt applicering? Allt du behöver göra är att väta borsten och doppa den i produkten. Sedan kan du börja sminka ögonen – klassiskt eller rökiga ögon.

Eyeliner är nödvändigt

Du kan förstärka din ögonskugga med matt eyeliner eller penna. Du behöver inte måla en precis linje, för du kan sprida ut den för att smälta samman dess kanter med ögonskuggan. Du får bäst effekt av en svart eller brun eyeliner. De två färgerna passar bra även om du använder ljusa ögonskuggor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *