De tre viktigaste kosmetiska produkterna för ögonsmink


På senare tid har ögonbrynssmink och styling blivit mycket moderiktigt. I sociala medier ser vi massor av bilder på så kallade mikroblad. Det är en slags permanent sminkning, som ger samma otroliga effekter som naturligt smink. Det är dock ett dyrt, långt och ibland smärtsamt ingrepp. Vi kan även använda särskilda ögonbrynsskuggor och applicera en färglös gel. För att göra detta behöver vi en liten kam för att kamma håret. Vi kan samtidigt trimma de längsta håren som inte alltid vill samarbeta. Allt du behöver är en ögonbrynspenna. Kom ihåg att linjerna du målar ska imitera dina naturliga ögonbryn. Det innebär att pennan ska ha samma färg som dina ögonbryn, och att de nya linjerna ska målas i enlighet med hårens tillväxt. Det är viktigt att du inte överdriver ögonbrynbenets form – det får inte se ut som en tunn, uppåtriktad linje.

Det finns en till penna som du borde ha i necessären, nämligen en ögonpenna. Du använder denna kosmetiska produkt för att sminka ögonen snabbare än med lösa ögonskuggor eller ögonskuggor i gel. Allt du behöver för en intressant och vacker ögonsminkning är en elegant linje längs franslinjen. Pennans nyans kan matcha din ögonfärg, men du kan även välja en nyans som är helt annorlunda än dina egna ögon. Det finns många sätt att sminka ögonen. Det lättaste och mest populära sättet är en klassisk svart linje med en ”svans”. I sommar kommer färgglada, brokadliknande och tjocka linjer under ögonbrynsbenet vara helt rätt. Vågar du prova något i den stilen?

En annan kosmetisk produkt du inte kan vara utan är mascara. Det förbättrar korta, ljusa och glesa ögonfransar. Andra möjliga nyanser är rosa, brunt, blått, grönt och violett. För att sminka ögonen vackert behöver du kunna ta på mascara ordentligt. Det lättaste sättet att applicera mascara är i så kallade sicksack-rörelser. Du kan måla fransarnas ändar med toppen av borsten. När du sminkar ögonen behöver du komma ihåg ett par regler. För det första behöver du komma ihåg att torra rester inte får samlas på borsten, för det kan förstöra sminkningens slutgiltiga effekt. För det andra kanske du planerar att applicera flera lager mascara, och i så fall behöver du vänta tills det första lagret torkat. För det tredje behöver du välja en borste vars hår låter dig uppnå ett perfekt resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *