Hur sminkar man kattögon?

Eyeliner är en de mest populära sminkprodukterna. Under den här säsongen är färgglada och tjocka linjer längs ögonbrynsbågen eller som avslutas med en prick mycket moderiktiga. Trots de nuvarande trenderna fortsätter professionella sminkartister och sminkälskare att hålla fast vid de klassiska kattögonen. Hur utför man denna sminkning?

Kattögon är en riktig klassiker. Perfekt ihop med rött läppstift, elegant hår och en enkel klänning. Mycket effektivt, kan förändra vår personlighet och göra alla kvinnor mer tilldragande. Vi måste dock uppfylla ett krav: perfekt sminkning är beroende av symmetriska linjer – precis som de egyptiska kvinnor en gång uppvisade, inklusive själva Kleopatra. De egyptiska kvinnorna sminkade sina kattögon med kajal, ett naturligt svart färgämne. Den här metoden för ögonsmink fortsätter vara populär än idag. Låt oss börja med hur man sminkar kattögon.

Börja med att förbereda huden. Applicera sminkbas eller puder (matt eller transparent) på hela ögonlocket. Måla sedan rökiga ögon – du kan även måla en linje rakt på huden, utan ögonskugga. Använd en svart eller mörkbrun eyeliner för att måla en linje på det övre ögonlocket, längs franslinjen. Linjen ska riktas mot tinningen och vara ganska lång. Måla en likadan linje på det nedre ögonlocket, och låt den möta den övre linjen. Fyll i mellanrummet mellan dem, och gör samma sak vid ögats inre hörn. Applicera ett lager mascara för en perfekt yta.

Istället för eyeliner kan du använda en mjuk svart penna. Denna kosmetika är lättare att applicera på huden och smälter bättre in i ögonskuggorna. Om du redan kan måla kattögon med eyeliner kan du prova att göra linjer med den här motsvarigheten. Om kattögon fortfarande är för svårt för dig kan du måla små prickar längs franslinjen och sedan måla en linje mellan dem. På så sätt får du enkelt raka och moderiktiga linjer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *