Rynkor? Bli av med dem en gång för alla


Tiden passerar utan nåd, och vi kan inte stoppa den. Vi kan däremot behålla vårt ungdomliga utseende och göra oss av med oönskade rynkor. Hur gör man? Läs nedan text för att ta reda på vilken slags kosmetika du bör använda, och vilken skönhetsbehandling som passar just din hud.

Var kommer rynkorna från?

Att rynkor bildas i huden är en naturlig process. Ibland är det dock vi själva som skadar huden utan att vi är medvetna om det, och bidrar till utvecklingen av fina linjer, veck, och andra tecken på åldrande. Rynkor är ett resultat av otillräcklig omvårdnad och bristande skydd i ansiktet och kroppen. För lite vatten, brist på vitaminer och mineraler, stimuli, och en ohälsosam livsstil är de främsta anledningarna till att hudens tillstånd försämras. Rynkor och missfärgningar (ett annat tecken på åldrande) uppstår på grund av intensivt solljus, alkoholintag, rökning, stress och sömnbrist. Alla dessa faktorer får kollagenfibrer att försvagas, ansiktsformen att förändras, och fina linjer att uppstå i huden. Med tiden blir dessa linjer allt djupare – rynkor.

Hur kan man bekämpa rynkor?

Alla vet att det är bättre att förhindra än att behandla. Därför bör du börja ta hand om dig själv redan idag. Huden börjar åldras när vi är cirka 30 år gamla, och vid den åldern kan vi kalla det för mogen hud. Den här hudtypen kännetecknas av en sänkt vätskenivå, fina linjer, och fräknar. Huden kan vara torr, trist och trött. Som tur är finns det sätt att bevara det yngre och sötare utseendet. Du kan bekämpa rynkorna både på hemmaplan och i skönhetssalongen.

Hemma bör du använda kosmetika för mogen hud när de första tecknen på åldrande dyker upp på regelbunden basis. Det är viktigt att dessa produkter bland annat innehåller vitamin E, coenzym Q10, kosmetiska oljor, kollagen, och elastin. En viktig del av den dagliga omvårdnaden är peeling. Att rengöra huden återställer den yngre och friskare huden, hjälper dig bli av med missfärgningar, fina linjer, och andra imperfektioner. Glöm inte bort ansiktsmasker och krämer som motverkar åldrande, eftersom dessa kan vara till hjälp i kampen mot rynkor. Vad kan du mer göra för huden? Du bör dricka cirka 1 liter stilla mineralvatten om dagen, och äta frukt och grönsaker som är rika på vitaminer och mineraler. Se även till att sova och träna ordentligt.

Vilken sorts skönhetsbehandling är bäst för en hud som visar tecken på åldrande? Du behöver inte genomgå plastikkirurgi eller ingrepp som tränger in på djupet. Du kan använda kemisk exfoliering, mesoterapi, lyfta ansiktet och kroppen, eller laser. Kom ihåg att bara behandlingar som systematiskt upprepas med några veckors mellanrum kan ge dig det önskade resultatet. Du kan välja kosmetika inför varje behandling, så att den kan bidra till att vårda din hud. Kom ihåg att du inte behöver välja själv – din skönhetstekniker kan hjälpa dig. Om du vill ha ett lenare och yngre ansikte kan du lägga arbetet i proffsens händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *