Ett ovanligt sätt att använda concealer

Under en lång tid har en concealer varit ett nödvändigt inslag i alla kvinnors necessärer. Det finns förmodligen inte en kvinna som vill leva utan den. Vad använder vi concealer till? Dess grundläggande funktion är att kamouflera imperfektioner i ansiktet, till exempel mörka cirklar runt ögonen, missfärgningar, akne eller synliga blodådror. Vet du hur man också kan använda concealer?

Concealer som är en till två nyanser ljusare än vår egen hud kan användas som highlighter. Du bör applicera den ovanför vecket, runt ögonbrynsbenet, och i ögats inre hörn. Du kommer genast se fräschare ut, och ögonen kommer se större ut. Concealer kan också täcka håret ovanför ögonbrynen (som inte bör plockas) eller de hår du missat när du fixat ögonbrynen. Ett annat sätt att använda concealer är som bas för ögonskugga. Det ökar kosmetikans hållbarhet och förhindrar klumpar. Applicera concealer med en mjuk borste, i ett jämnt lager på ögonlocket.

Du kan använda concealer på läpparna. Om du vill att läppstiftet ska hålla längre kan du applicera concealer i en nyans som påminner om din egen hudton. Klappa in den så att den inte samlas i hörnen, och så att den inte framhäver torr hud. Du kan också göra läppstiftet ljusare med en concealer. Du behöver då ha concealer som är en nyans ljusare än läppstiftet. För en 3D-effekt kan du applicera en liten mängd concealer på mitten av läpparna och gnida in den med ett färglöst läppbalsam. Du kan skissera läpparna för att få dem att se större ut.

Concealer istället för highlighter. Applicera den på käkbenen eller precis ovanför ögonbrynsbenet. Använd den för ansiktskonturer (ljusa och mörka nyanser). Kombinera en liten mängd concealer med highlighter för att ge ansiktet energi och fräschhet. Det här tricket fungerar till och med om du går direkt från jobbet till festen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *