6 Toppserum Som Befriar Dig Från Rodnad och Andra Hudproblem

Är din hud lättirriterad och röd? Uppvisar den vaskulära skador och kärl som brustit? Om du svarar ja på båda frågorna är din hud förmodligen coupeorse (eller åtminstone sensitiv).

Vi vet hur svårt det är att vårda och tillfredsställa lättirriterad hud. Men vi känner också till några produkter som hjälper dig på vägen till en fläckfri och snygg hy.

Det har aldrig varit så lätt att vårda reaktiv hud som nu! Välj bara en av nedanstående produkter och börja använda den i din dagliga skönhetsrutin och upplev hur din hud blir avslappnad och ljus, utan spår av rodnad eller brustna blodkärl.

Vad ska man välja: Ansiktskräm eller ansiktsserum?

Många personer ser dessa två produkter som samma kosmetika – vilket inte är helt sant. Faktum är att dessa två produkter ger bättre resultat när de kombineras. Efter att ha tvättat ansiktet och torkat det med en tonic borde du applicera ett ansiktsserum eftersom ren hud absorberar det snabbare och transporterar det djupare. När du följer upp med en ansiktskräm, låser du inne näringsämnena i huden så att de kan arbeta inifrån och sakta ge dig en slät, fläckfri och snygg hy. Det är så de båda hudvårdsprodukterna fungerar.

Vilka ingredienser ska man leta efter?

När vi letar efter lindrande ansiktsserum, fokuserar vi främst på ingredienserna. Vilka ingredienser vill vi ha? Kolla in vår lathund över kosmetikaingredienser som är bra för känslig och irriterad hud.

hästkastanjextrakt

Denna växtbaserade kosmetikaingrediens riktar in sig på blodkärlen för att förstärka dem och göra dem mer elastiska. Detta minskar i sin tur besvär med ådernät och rodnad. Detta extrakt har dessutom bevisats förhindra rynkor och fördröja åldrande.

vitamin C

Detta är en av de starkaste antioxidanterna med naturligt ursprung. Eftersom oxidativ stress är en av orsakerna till brustna kärl, är detta näringsämne grundläggande vid behandling av rodnadsbenägen hud. C-vitamin deltar också i kollagensyntesen som också har en fördelaktig effekt på blodkärlen. C-vitamin fördröjer åldrande.

vitamin K

Denna vitamin är viktig för blodkoagulation, vilket förhindrar blödning vid skadade blodkärl. Detta minskar i sin tur rodnad.

glycerin

En fantastisk återfuktare som också lindrar irriterad hud och gör ansiktet mjukare.

hallonfröolja

Ökar den naturliga försvarsbarriären i huden och skyddar den mot negativa effekter av UV-strålning.

rosolja

Rosolja motverkar först och främst fria radikaler, vilket innebär att det förhindrar för tidigt åldrande av huden. Det lindrar också och jämnar ut hudtonen.

svart kumminolja

Denna naturliga olja lindrar irriterad hud och motverkar fläckar.

Vilka ingredienser bör man undvika?

Det finns givetvis också kosmetikaingredienser som man aldrig bör applicera på reaktiv hud.
Vissa av dem inkluderar följande:

  • etylalkohol
  • SLS, SLES och andra renande medel
  • eteriska oljor
  • vissa aromämnen

6 TOPPSERUM som befriar dig från rodnad och andra hudproblem

1:a plats – Nanoil, Anti-Redness Face Serum

 Nanoil, Anti-Redness Face Serum

Nanoil Serum är obestritt nummer ett bland serum som utformats för att vårda vanliga problem med couperose hud. Som namnet antyder är dess huvuduppgift att motverka ansiktsrodnad och för att uppnå detta mål, innehåller serumet 4 växtextrakt hämtade från lindträd, cypresskotte, boerhavia diffusa rot och kastanjebark. Trots att dessa naturliga ingredienser kompletterar varandra, verkar det som om kastanjebarken fungerar absolut bäst. Varför? Eftersom detta extrakt är bäst på att bekämpa problem med brustna kärl.

Serumet kan appliceras två gånger om dagen. Förutom att minska uppkomst av ådernät och rodnad, förstärker det huden och gör den därmed mer resistent mot yttre faktorer som orsakar irritation. Det blir ännu bättre när man inser att Nanoil Anti-Redness Face Serum också förser huden med näringsämnen och vatten för bättre hy. Detta gör produkten till en allsidig produkt som är perfekt även för de mest känsliga hudtyperna. Det är också lämpligt för veganer. Nanoil Anti-Redness Face Serum är dessutom tillgängligt i en 50-ml (1,69 fl. oz) flaska, vilket ger dig flera månader av hudförbättring och rodnadsreducerande behandling.

Nanoils originalserum mot rodnad kan beställas på nanoil.se

2:a plats -Dior, Capture Youth Redness Soother

Dior har lanserat ett ansiktsserum perfekt för couperose och känslig hud. Det ger omedelbar lindring till irriterad hud. Vid användning under längre period kan Capture Youth Redness Soother minska ansiktsrodnad och göra huden jämn i tonen. Det är också värt att påpeka att produkten innehåller anti-aging-ingredienser.

Andra ingredienser som används i detta serum är vitamin E och vetepeptider för att nämna två. Detta serum är främst tillverkat på naturliga ingredienser. Formen är även lätt att sprida ut över ansiktet. För bästa resultat rekommenderas en kombination av Capture Youth Redness Soother med en ansiktskräm från samma serie. Tyvärr är priset högt på produkten – detta är ingen billig hudvårdsprodukt.

3:e plats – Exuviance, AntiRedness Calming Serum

Exuviance är ett varumärke vars produkter finns i professionella skönhetssalonger och apotek. Som tur är finns AntiRedness Calming Serum, som är ämnat för känslig och rodnadsbenägenhud, hittas online – men inte överallt i världen. Denna produkt sägs även hjälpa till att hantera rosacea. Resultaten kommer inom ett par veckor. Hur fungerar detta lindrande serum?

Först och främst lindrar serumet irriterad hud. När det absorberas, stoppar Exuviance AntiRedness Calming Serum inflammation och reparerar skador på kärlväggarna. Effekterna hade inte varit så spektakulära om det inte var för vitamin C, vitamin E och mjölksyra som serumet består av.

4:e plats – Dr. Grandel, Couperose Expert Concentrate

Den mest utmärkande egenskapen hos Couperose Expert Concentrate är dess Peptyd Matrix-komplex som utvecklats av Dr. Grandel. Denna blandning ingredienser sägs reparera skadade kollagennät och elastin i huden. Andra ingredienser som förbättrar huden är E-vitamin och växtextrakt från asiatiska gräsrötter och blad från gråbo. Formulan har också berikats med rosolja för starkare kapillärer.

Serumet har intressant nog gröna pigment som ansvarar för att kamouflera ansiktsrodnad. Precis som ovannämnda ansiktsserum innehåller Couperose Expert Concentrate vissa anti-aging-medel. Om du vill få bäst resultat bör du kombinera detta serum med en ansiktskräm från samma serie.

5:e plats – Mesoboost Capillar, Day Serum

När det kommer till de karakteristiska egenskaperna i detta serum är dess geltextur definitivt ett. Precis som konkurrenterna har Mesoboost Capillar Day Serum tillverkats specifikt för känslig, normal och rodnadsbenägen hy. Kastanje- och ginkgo biloba-extrakt ansvarar för att försegla och stärka kärlväggarna. Detta serum innehåller givetvis fler än två ingredienser – receptet innehåller även laktobionsyra och glukonolakton som bägge minskar rodnad.

De goda nyheterna är att Mesoboost Capillar Day Serum inte bara hanterar ansiktsrodnad utan boostar även hudens naturliga försvarsmekanismer, vilket gör den mer resistent mot yttre faktorer. Tyvärr påpekar vissa användare att det tar lite tid för serumet att penetrera huden. Andra menar att det inte passar bra med smink, vilket innebär att serumet är bäst anpassat för kvällsrutinen.

6:e plats – Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum

Detta är det sista ansiktsserumet som riktar sig mot känslig hud med benägenhet för rodnad och kärlskador. Det fokuserar på att ge omedelbar lindring till irriterad hud. Hur fungerar det? Främst tack vare pantenol och Gotu Kola-extrakt som blandats med andra växtbaserade ingredienser. Ingredienslistan är ganska lång, men hela innehållet domineras av naturligt framställda substanser. Man bör dock inte glömma att ju fler ingredienser – desto större risk för irritation.

Ju mer Dr. Jart+, Cicapair, Tiger Grass Re.Pair Serum du applicerar på huden, desto mindre reaktiv blir den. Det som är intressant är att serumet kan användas topiskt, men också spridas över hela ansiktet och nacken. Tyvärr har denna produkt rapporterats ha lite problem med att minska kärlskador som spridits mycket, men produkten har definitivt en positiv effekt på hudens utseende.