Hur utför man ansiktsmassage?

Massage är en mycket avslappnande aktivitet som är känd för de uppfriskande, tonande, och mjukgörande effekterna. Ditt ansikte kommer att tacka dig för din goda omvårdnad.

Hur utför man ansiktsmassage för en mjukare hud?

Huden i ansiktet är extra utsatt för rynkor. De orsakas och bevaras av våra ansiktsuttryck, och musklerna under huden ansvarar för dem. Om du vill att ansiktet ska se mjukare och yngre ut bör du massera ansiktet varje dag när du sminkar dig, tar bort sminket, eller rengör ansiktet. Allt du behöver är fem minuter för att slappna av och främja blodcirkulationen i hudens celler. Vilken slags massage bör vi välja? Det finns många tekniker, från mjuka drag till smärtsam sträckning. Den bästa massagen är en som du kan utföra i hemmets lugna vrå, med din favoritkosmetika.

Hur utför man ansiktsmassage hemma?

Den bästa tiden för massage är på kvällen, direkt efter sminkborttagning. Du kan även utföra massage på morgonen för en extra energikick. Börja med att värma upp återfuktande kräm eller antiåldrande kräm i händerna. Börja sedan massera tummen i cirkulära rörelser med tummen och långfingret. Börja i mitten av ansiktet och rör dig utåt och uppåt. Glöm inte att massera huden runt ögonen – använd kräm för ögonen här. Börja massera i ögats inre hörn och rör dig långsamt längs det övre ögonlocket, mot ögats yttre hörn. Rör fingrarna längs det nedre ögonlocket och avsluta massagen vid ögats inre hörn. Massage i pannan kan börja med att trycka mot området mellan ögonbrynen och långsamt röra fingrarna mot tinningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *