Hur använder man ansiktsmasker?


Ansiktsmasker är bra för att vårda huden på djupet och för att ta reda på huruvida kosmetika från serien fungerar för oss. Ansiktsmasker återfuktar, vårdar, rengör, tonar, och reducerar rynkor. Regelbunden applicering är mycket viktig, liksom att välja en produkt som uppfyller hudens behov.

Ansiktsmasker har olika egenskaper. De främjar blodcirkulationen, ventilerar, gör huden mer flexibel, reducerar rynkor och mörka cirklar runt ögonen, döljer tecken på utmattning, och har rengörande egenskaper. Kom ihåg att bara ansiktsmasken inte ger dig ett önskvärt resultat. Du behöver kombinera den med skrubb, microdermabrasion, syror eller olika skönhetsbehandlingar som påskyndar absorberingen av ansiktsmaskens vårdande ingredienser.

Oljig och förorenad hud behöver ansiktsmasker som rengör huden, stramar åt porerna, exfolierar och värmer upp. De sista två egenskaperna förbereder huden på maskens vårdande egenskaper, främjar blodcirkulationen i hudens celler, och desinficerar. I skönhetssalonger används maskerna i början av behandlingen. Rengörande ansiktsmasker tar bort döda hudceller och rensar porerna, och den åtstramande masken stänger hudens porer. Djupt återfuktande ansiktsmasker rekommenderas för torr hud och bör kombineras med behandlingar eller vårdande förberedelser som når djupt ner i huden. För antirynk-behandlingar bör du använda ansiktsmasker som lyfter, tonar eller formar. De reducerar utmattning, torrhet, missfärgningar och djupa rynkor.

Vilka masker ska man välja? Vilka masker är bättre – de professionella från skönhetssalonger eller de från växter och grönsaker i vår egen trädgård? De första verkar definitivt snabbare, och i kombination med skönhetsbehandlingar har de en otrolig effekt. Hemmagjorda masker innehåller dock fler naturliga ingredienser, och är bättre för kroppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *