Välja rätt ögonfranslim

Att välja det rätta ögonfranslimmet kan vara mer avgörande än du tänker. Det kan vara skillnaden mellan fantastiska ögonfransar som sitter hela dagen och en smink-katastrof. Så innan du gör ditt val, låt oss gå igenom de viktiga punkter du måste tänka på för att hitta den bästa ögonfranslimmen på marknaden.

Vattenfast eller ej?

Om du är en person som nyligen har börjat använda lösa ögonfransar, kan det vara bra att överväga ett vattenfast lim. Dessa lim typer är mycket hållbara, de kommer inte att släppa dina fransar oavsett vad. Andra fördelar med detta val inkluderar motstånd mot svett och tårar. Om du till exempel ska på en fest och vet att det kommer bli en våt natt, bör du definitivt överväga en vattenfast adhesive.

Torkningstid

Vilken torkningstid du föredrar beror helt på din skicklighet. Några sekunder kan tyckas vara den perfekta torkningstiden för vissa, men för andra kan det vara för snabbt. Om du är nybörjare kan det vara bäst att börja med en längre torkningstid. Då får du mer tid att justera positionen på fransarna tills du är nöjd.

Applicering

Det finns flera olika typer av ögonfranslim appliceringar. Vissa kommer med en borste, andra har en pipett. Vilken typ du föredrar beror på vilken typ du litar mest på. En borste är bra för mer precist applicering, medan en pipett ger mer kontroll över mängden produkt du använder.

Vit eller klar?

Ögonfranslim finns både i vit och klar färg. Den vita varianten torkar genomskinligt medan den klara förblir osynlig. Om du använder ögonskugga eller eyeliner innan du applicerar fransar, skulle det vita limmet vara en bra idé, eftersom det kommer att smälta bättre med ditt smink. Om du dock föredrar ett naturligt utseende, kanske du hellre vill välja det klara limmet.

Hållbarhet

Hur länge vill du att dina fransar ska hålla? Om du letar efter en hållbar lösning, bör du överväga lim med starkt grepp. Hållbarheten kan variera mellan olika märken och produkter, men i allmänhet bör du kunna bära dina fransar hela dagen utan problem om du väljer rätt lim.

Hudkänslighet

Om du har känslig hud, är det särskilt viktigt att du väljer ett ögonfranslim som är mild mot huden. Sök efter produkter som är gjorda utan parabener, sulfater eller andra starka kemikalier. Om du märker rödhet, svullnad, klåda eller någon annan form av irritation efter att du använt en produkt, sluta använda den och kontakta en hudläkare.

Oftalmologiskt testade

För att förhindra eventuella ögon skador bör du alltid välja ögonfranslimmar som är oftalmologiskt testade. Dessa produkter har genomgått rigorösa tester för att säkerställa de inte innebär en risk för synen.

Att välja den rätta ögonfranslimmen kan vara utmanande, men genom att ta hänsyn till alla dessa punkter kommer du att vara välinformerad nog för att fatta ett bra beslut. Glöm inte att läsa recensioner och produktbeskrivningar grundligt, och om du är osäker, inte vara rädd för att fråga ett proffs om du behöver hjälp.

Lycka till med ditt val! Dina ögonfransar kommer att tacka dig.