Hur man tar bättre hand om hud och hår: Några skönhetsvanor som kan förbättras

En av de viktigaste delarna av att se bra ut är att ta god hänsyn till hud och hår. Vid vårt dagliga skönhetsrutin spelar alla de olika stegen, metoderna, produkterna och vanorna som du använder en viktig roll för att se till att du har den bästa möjliga hud- och hårvården. För att se så attraktiv Thelma som möjligt, här är några tips och tekniker som du kan använda för att ta bättre hand om din hud och hår.

Använd rätt produkter

Tänk på att använda lämpliga produkter för din hud och hårtyp. Medan du kan spara pengar om du köper alla produkter som du ser, är det bäst att investera i hudvårdsprodukter som är lämpliga för din unika hudtyp. Om du har torr hud, se till att köpa fuktighetskräm som är gjorda för torr hud. Om du har oren hud, försök köpa produkter som är rengörande och fettreducerande. Om du har känslig hud är det bäst att investera i produkter som är lämpliga för känslig hud. Oavsett vilken hudtyp du har, köp produkter som är cruelty-free eller ej-djurtestade.

Ta bort makeup

En vanlig skönhetsmiss är att försöka sova med smink. Försök att alltid ta bort makeup, eller åtminstone lösögonfransar och isolerade ögonbrynen, innan du går till sängs. Om du går till sängs med makeup kvar kan det orsaka skräp och talg att byggas upp på hudens yta. Detta kan orsaka porer att täppas igen och utveckla stoppad hy och akne. För att få bästa resultat, se till att använda en makeup remover produkt för att effektivt ta bort alla makeup produkter som du använder. Använd en remover med jojoba-olja som är mild på huden.

Försök att inte röra din hy

Istället för att försöka röra ditt ansikte, försök att undvika att röra din hy. Varje främmande bakterie som kommer i kontakt med huden kan riskera att överföra sina bakterier längs med huden och bidra till att framkalla acne. När du petar på din hy, kanske inte trötta, men de är bortom det, eller försöker fördela ojämnt fördelade foundation, kan det orsaka din hy att lägga sig, framkalla skador på huden, och ökar risken för att få en ärr. Det är bäst om du behåller din hud så ren som möjligt.

Regelbunden hudvård

När det gäller att ta bättre hand om huden, är det viktigt att du har en regelbunden hudvårdsrutin. Det är bäst att skölja och rengöra ansiktet två gånger dagligen med en mjuk skrubbandespong, ansiktsrengöring och toner produkt. Använd en återfuktande dag och nattkräm och försök att exfoliera ansiktet en gång i veckan. För att få bästa resultat, försök att använda en mild scrub eller peeling produkt. När det gäller regimen, se till att du även exfolierar halsen, överarmarna och benen för att ta bort överskottsoljor, smuts och föroreningar eller till och med färg pigmenter som du har fått från solning, för att upprätthålla en jämn hudton.

Var noga med vad du äter

Det som du äter har stor inverkan på hur din hy ser ut. Försök att äta så mycket färggrann frukt och grönsaker som möjligt, som är rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Dessa näringsämnen stöder hudens naturliga återhämtning genom att främja cellförnyelse och minska djupet i rynkor. Försök att begränsa mängden koffein, alkohol och fett som du konsumerar. En diet som är rik på omega-3-fytopigmenter från fet fisk och linfrön bidrar också till att stärka hudens elasticitet och fukthalter och förbättra hudens allmänna utseende.

Aldrig glömma solskyddet

UV-strålning har stor inverkan på hudens utseende. Använd ett solskydd med hög SPF (30 eller högre) som du ska använda varje morgon efter att dutvättat ansiktet. Ansiktskrämer som innehåller SPF ska användas dagligen för att skydda dig mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Använd ett solskydd när du är ute på soliga dagar och försök att undvika att tillbringa långa stunder samma vilket kan leda till för tidigt åldrande och rynkor.

Skäm bort håret

Kom ihåg att vårda ditt hår också. Försök att tvätta håret maximum en gång i veckan för att undvika att förstöra håret. Försök att använda naturliga eller organiska produkter för att håret inte ska torka ut. Försök att använda ett schampo som tydligt säger att det innehåller oljor eftersom oljor kommer att ge håret näring. Använd regelbundet en hårinpackning eftersom det kan hjälpa till att förse håret med fukt och får blodet att få en tillförsel av näringsämnen till hårsäckarna.